İçeriğe geç

Sosyal Medya Platformlarında Ürünlerinizi Satın!

sosyal medyada ürünlerinizi satın

Ürünlerinizi sosyal medya üzerinden satmak mı istiyorsunuz? Ya da hali hazırdaki ürün satışınızı artırmak için sosyal medyayı kullanmanın yollarını mı arıyorsunuz? Eğer öyleyse, doğru yere geldiniz! Günümüzde birçok sosyal medya platformu bulunmaktadır. Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr ve Pinterest… gibi daha nice platform bulunmaktadır. Sosyal medya platformları internetin ortaya çıkışıyla birlikte giderek daha önemli bir pazarlama aracı olmaya her geçen gün devam ediyor. Sosyal medya platformları potansiyel müşterilere ulaşmanın harika bir yoludur. Gelin şimdi sosyal platformlarını kullanarak ürünlerinizi nasıl satacağınıza dair bazı ipuçlarına göz atalım.

Sosyal Medya Pazarlaması’nın 7 Önemli Noktası

  1. Hedef kitlenizi tanıyın.
  2. Kaliteli ve benzersiz içerikler oluşturun.
  3. Her platform için paylaşım formatı belirleyin.
  4. Hashtag kullanmaya özen gösterin.
  5. Sosyal medya reklamlarını kullanın.
  6. İşletmenizin sanal mağazasını oluşturun.
  7. Sonuçları değerlendirin, stratejinizi güncel tutun.

1. Hedef Kitlenizi Tanıyın

Herhangi bir kampanya başlatmadan önce, hedef kitlenizin kim olduğunu bilmeniz çok önemlidir ve bu kitleyi yaş, cinsiyet, dil, din ve coğrafi bölgelere göre değerlendirmek gereklidir. Onlara özel olarak hazırlanmış reklamlar veya içerikler oluşturmak için çevrimiçi davranışlarını ve ilgi alanlarını araştırmaya zaman ayırın. Böylece potansiyel müşteri adaylarınızın dikkatini çekecek içerikler oluşturabilir ya da onlara reklamlar sunabilirsiniz. Kitlenizi tanımak,  daha fazla dönüşüm ve daha yüksek etkileşim kazanmanızı sağlayacaktır.

Örnek: Çanta satışı yapan bir markanız varsa içeriklerinizi ve reklamlarınızı yoğunlukta olan hedef kitlenizin (kadınlar ya da erkekler) ilgisini çekecek şekilde tasarlayabilirsiniz. Kadınlar için hazırlayacağınız post ve reklam tasarımlarında çoklu ve yumuşak renkler kullanırken, erkekler için bir çantanın post ve reklam tasarımını hazırlarken ise daha sade ve baskın renkler kullanmak size daha fazla etkileşim sağlayacaktır.

2. Kaliteli ve Benzersiz İçerikler Oluşturun

Yüksek kaliteli içerik, tüm zorunlu sosyal medya stratejilerinin merkezinde yer almalıdır çünkü bu potansiyel müşterilerinizin sizin sunduğunuz ürün ve hizmetlerle ilgilenmesini ve ilgisini çekmesini sağlar. Ürün gruplarınızla ilgili bilgilendirici makaleler veya faydalı görseller gibi yararlı bilgileri sunmaya odaklanın. Ürünlerinizi sadece stüdyo ortamı görsellerle doğrudan tanıtmak yerine, markanızı profesyonelce tanıtın. Ürünlerinizi stüdyo dışına çıkarın ve onları doğal ortamında ya da kullanım alanlarında fotoğraflayın. Böylece markanız ve potansiyel müşterileriniz arasında güvenilirliği sağlamış olursunuz.

Sadece yüksek sayıda içerik olsun diye özensiz, düşük kaliteli ürün fotoğrafları kullanmak ya da anlamsız ve faydasız içerikler oluşturmak size etkileşim kazandırmazken ve satışta yaptırmaz.

Bunun yerine az da olsa yüksek kaliteli görseller ve faydalı içeriklerle müşterilerinizi sayfanıza çekebilirsiniz.

3. Her Platform için Paylaşım Formatı Belirleyin

Birçok sosyal medya platformu bulunuyor ancak hepsinin hedef kitlesi ve formatları farklıdır. Farklı platformlar farklı etkileşim türlerini destekler. Facebook, uzun biçimli gönderiler gönderirken daha iyi çalışırken, Instagram ise daha kısa görsel yoğunlukta bir formatı destekler, kullanıcının dikkatini hızla çeker. Bu nedenle, farklı platformlar için en uygun olan içerik türünü belirleyin ve hedef kitlenize en doğru biçimde hitap edin. Bir örnek vermek gerekirse LinkedIn’de daha profesyonel ve resmi çalışmalar hazırlarken yine Instagram ve Pinterest gibi genç yaş grubuna hitap eden platformlarda ise daha samimi bir dil ve hareketli içeriklerle ürünlerinizi sunmayı deneyin.

Hashtagler tüm sosyal medya hesaplarınızda geri dönüş almak ve sayfanızı öne çıkarmak için çok önemlidir. Fakat postlarınıza ve hikayelerinize geri almak için doğru hashtagleri kullanmalısınız.

4. #Hashtag Kullanmaya Özen Gösterin

Hashtag seçimleri içeriklerinizi organik olarak ön plana çıkarmanızın en basit yöntemidir. İnsanlar tüm sosyal medya platformlarında belirli hashtagleri kullanır ve bunları takip eder. Hashtag ekledinizde sayfanızın takipçileri dışındaki kişileri de hedeflemiş olursunuz.

Peki sayfanız için doğru hashtag seçimini nasıl yaparsınız?

  • Hesabınızı en iyi tanımlayacak kelimeleri kullanmaya özen gösterin. Bu hashtagleri yazarken Türkçe yazabilirsiniz ancak bunun yanında ayrıca İngilizce hashtagler de kullanırsanız etkileşim oranınız artacaktır.

Örnek: #grafiktasarım #dijitalpazarlama #dijitaliçerik #photographer #digitalmarketing vb.

  • Sayfanızın hedef kitlesine hitap eden kelimeleri ve onlara sunmak istediğiniz ürünlerin / hizmetlerin kelimelerini seçin.

Örnek: #pazarlama #eticaret #sosyalmedya #satış #bujiteri #giyim #takı vb.

  • Sayfanıza benzer rakip sayfaların hashtaglerini kullanın.

Örnek: #startup #içerik # posttasarımı #reklam # banner #sosyalmedya vb.

5. Sosyal Medya Reklamlarını Kullanın

Her ne kadar sayfamıza organik çalışmalarımızla takipçi kazandırsak da bir süre sonra bu çalışmaları desteklemeniz gerekecek. Bunun için yapmanız gereken sosyal medya reklamlarını kullanmak. Reklamlar sayesinde organik çalışmalarla erişmediğiniz kitleye ulaşabilir böylece, takipçi sayınızı ve marka bilinirliğinizi hatta doğru reklamlar ile satışlarınızı da arttırabilirsiniz.

6. İşletmenizin Sanal Mağazasını Oluşturun

Bu maddeye kadar anlattıklarımızın hepsi sosyal medyada ürünlerinizi satmak ve satışlarınızı artırmak için önemliydi ancak şu an bahsedeceğimiz konu olan “işletmenizin sanal mağazasını oluşturmak” sosyal medyada ürünlerinizi birebir olarak bu platformlar üzerinden pazarlamanız için en önemli noktalardan biridir.

Sosyal medya platformlarında markanızı tanıtabilir, içerikler ve reklamlar oluşturabilirsiniz. Bunlar sizin site trafiğinizi ve bunun yanında doğru orantılı olarak satışlarınızı da arttıracaktır.

Ancak tüm bunların yanında sosyal medya üzerinden sanal mağazanızı oluşturarak direkt bu platformlar üzerinden satış yapabilirsiniz. Mağazanızı oluşturduktan sonra ürünlerinizi fiyatları ve özellikleriyle birlikte listeleyebilir, ödemelerinizi direkt olarak buradan alabilirsiniz.

7. Sonuçları Değerlendirin, Stratejinizi Güncel Tutun

Yukarıdaki tüm maddeleri uygulayabilirsiniz ancak sabit stratejiler kullanarak ve sonuçlarınızı düzenli olarak değerlendirmeden başarıyı yakalayamazsınız.

Tüm çalışmalarınızın sonuçlarını haftalık ve aylık olarak değerlendirmelisiniz. Hangi içerik daha çok dikkat çekiyor, hangi ürün daha çok satılıyor, hangi platform size daha çok müşteri ve satış getiriyor ya da hangi reklam türü daha çok takipçi kazandırıyor… gibi birçok metriği değerlendirmelisiniz.

İşi biraz daha ileriye götürmek gerekirse sosyal medyada hedef kitleniz en çok hangi saatlerde daha aktif ve hangi saat aralığında paylaşılan içerikler daha çok ilgi görüyor…

Bu tür metrik değerlendirmeleri yaparak stratejinizi sürekli olarak güncellemelisiniz. Sabit bir stratejiye bağlı kalmak bir süre sonra markanızın gelişimini durduracaktır. Çünkü zaman içinde insanların alışkınlıkları, ihtiyaçları ve satın alma eğilimleri sürekli olarak değişiyor. Bu değişimleri takip etmeli ve stratejilerinizi güncel tutarak, değerlendirerek onların ihtiyaçlarına en doğru cevabı vermelisiniz.

Siz de sosyal medya pazarlaması çalışmalarınız için destek almak istiyorsanız ve sosyal medya platformlarında ürünlerinizi satmak istiyorsanız bize [email protected] adresimizden yazabilirsiniz. Ayrıca SEO uyumlu yazılar ve içerikler hazırladığımız hizmetler.onurcangokcetin.com adresimizi ziyaret ederek sizler için sunmuş olduğumuz hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Sizin için seçtiğimiz diğer blog yazılarımız:

İletişim: [email protected]

Instagram: instagram.com/onurcangokcetin2

LinkedIn: tr.linkedin.com/in/onurcangokcetin

e-posta-onurcan-gokcetin

Hey merhaba 👋
Tanıştığımıza memnun oldum.

Sitemizdeki en son güncellemelerden haberdar olmak için ücretsiz bültenimize abone olun. En önemli güncellemelere ilk siz ulaşın!

İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

İçeriği Paylaş: